Wat kan je allemaal met je tuin doen?

Als je een tuin hebt ben je een echte geluksvogel. Voor veel mensen in de stad is een tuin helaas niet weggelegd hoe graag ze dat ook zouden willen. Als je al het geluk hebt om over een eigen tuin te beschikken is het wel van belang dat je er ook wat mee doet. Het is namelijk zonde om een tuin te hebben en er geen gebruik van te maken. Nu zijn er een heleboel dingen die je met een tuin kan doen, zo is er voor ieder wat wils. Het ontwerpen van je eigen tuin is een heel leuk proces en als je een creatief persoon bent kun je er ook heel goed je creativiteit in kwijt. Lees in deze blogs allerlei ideeën zodat jij inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin.

Een vijver

Als je van dieren houdt kan een eigen vijver in je tuin heel erg leuk zijn. Het leuke aan een eigen vijver ontwerpen is dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn voor vijvers. Allereerst zul je een thema moeten kiezen voor je vijver. Je kunt een basic ontwerp maken, maar ook een Japanse vijver. Ook zijn er verschillende soorten vissen die je in je vijver kunt plaatsen. Zoek wel goed op of de vis die jij op het oog hebt ook goed functioneert in het klimaat dat wij hebben in Nederland.

Een gazon

Een gazon is één van de meest voorkomende type tuin in Nederland. Hoewel een gazon niet heel lastig is om aan te leggen kan het wel heel vervelend zijn om te moeten onderhouden. Vaak wordt aan de man gevraagd om eens in de zoveel tijd met de grasmaaier of het gazon heen te gaan. Nu hebben mannen ook wel wat beters te doen en daarom is er nu de ideale oplossing. Je kunt tegenwoordig een robotmaaier kopen en dan kost het gelijk een stuk minder moeite om je gazon te onderhouden.

Een moestuin

Het is ook mogelijk om je eigen moestuintje aan te leggen. Voordat je dit wilt gaan doen moet je wel een goede planning maken wanneer welke gewassen moeten worden geplant en geoogst. Omdat een moestuintje eigenlijk altijd voor eigen gebruik is raad ik aan om zoveel mogelijk verschillende groentes te verbouwen. Als je toch teveel hebt van een bepaalde groente of kruid, kun je het ook altijd weggeven aan vrienden of familie. Want groente uit de eigen tuin smaakt toch net wat authentieker dan het eten uit de supermarkt.

Geef een reactie