Valkuilen bij het huren van een afvalcontainer

Wanneer je thuis een grote klus of een verbouwing hebt, komt daar een hele hoop afval bij kijken. Vaak zit er dan niks anders op dan het huren van een afvalcontainer. Hoewel dit een goede oplossing is, is dat natuurlijk een stuk duurder dan heen en weer rijden naar de stort. Een container huren kan echter wel veel moeilijkheden met zich mee brengen. Er worden soms grote fouten gemaakt, omdat veel mensen niet elke dag een afvalcontainer huren. Hieronder kun je lezen over de meest voorkomende valkuilen, om ervoor te zorgen dat dit jou niet gaat overkomen!

Hoelang mag de afvalcontainer blijven staan?

Een afvalcontainer huren kan voor verschillende doeleinden. Zo huren sommige mensen een container maar voor een dag of een weekend, omdat ze veel huis- en tuinafval kwijt moeten. Wanneer je een afvalcontainer huurt omdat je midden in een verbouwing zit, zal deze wat langer moeten blijven staan. Per verhuurbedrijf verschilt het hoelang je een container kunt huren. Bij sommige mag dit bijvoorbeeld maar maximaal twee weken, voor een flinke verbouwing is dat natuurlijk veel te kort. Los van het verhuurbedrijf heeft de gemeente hier ook wat over te zeggen. Niet elke gemeente staat het toe om een afvalcontainer voor lange tijd te plaatsen op een openbare parkeerplaats bijvoorbeeld.

Huur de container niet te laat

Vaak weet je ruim van tevoren wanneer je verbouwing zal gaan beginnen, maar een afvalcontainer huren staat bij veel mensen niet boven aan hun to do list en schiet er vaak bij in. Het is belangrijk om op tijd een container te huren, want zodra de verbouwing begint is het natuurlijk een vereiste dat deze er staat. Door deze 1 of 2 dagen van tevoren te plaatsen ben je er zeker van dat de afvalcontainer op een handige plek kan staan. Ook weet je niet welk dagdeel de afvalcontainer geplaatst wordt, als je dit op dezelfde dag laat komen als de dag waarop de verbouwing begint zou dat dus te laat kunnen zijn.

De afvalcontainer te vol maken

Hoewel het natuurlijk van belang is dat je een juiste maat container huurt voor de hoeveelheid afval die je verwacht, kan het natuurlijk altijd zo zijn dat ze afval wat boven de container uit komt. Dit is vaak al helemaal het geval bij bijvoorbeeld lange planken. Veel container bedrijven hanteren echter een regel dat het afval maximaal 20 centimeter boven de rand mag uitsteken en dat is wel zo goed om rekening mee te houden.

Geef een reactie