Vakantie in Italië

Ongeveer twee jaar geleden ging ik met mijn familie op vakantie in Italië. Het was een vakantie van ongeveer twee weken. Mijn broer was net klaar met zijn middelbare school en ik had mijn vierde jaar op de HAVO met succes afgerond. Om dit allebei te vieren gingen we op vakantie. We besloten om naar een plaatsje te gaan aan het Gardameer. Het was er nog best rustig, maar soms ook druk. Dit is altijd een goede afwisseling. Wanneer je wilt kan je de drukte opzoeken, maar mocht je hier geen zin in hebben kon je je makkelijk terugtrekken. Op onze eerst dag besloten we om naar de top van de berg te gaan die aan het Gardameer lag. Om hierheen te gaan moesten we een kaartje kopen voor de gondel die naar de top ging. Het uitzicht was prachtig. De tweede dag besloten we om wat rustiger aan te doen. We gingen naar de rand van het meer en kozen een mooi plekje uit. Ik ging samen met mijn broer stokbroden en lekkere vleeswaren halen.

 

Het hotel

Ons hotel zat in een steeg een klein stukje van het strand af. Het woord steeg klinkt misschien niet heel gastvrij, maar in dit deel van Italië was elke steegje een feestje. Er waren mooie muurschilderingen, en om alle regenpijpen zaten bloemen. Ook was de bebouwing niet heel hoog, waardoor er nog veel zon in de steegjes kwam. Op onze hotelkamer hadden we een kluis. Hier bewaarde we onze waardevolle spullen wanneer we naar het strand ging. Eenmaal terug was ons dagje strand wilde mijn broer zijn portemonnee uit de kluis pakken. De kluis leek al wat oud, maar wij dachten dat deze nog goed zou werken. Ik trok samen met mijn broer heel hard aan het deurtje maar kregen deze niet open. Ineens sprong het hele deurtje eruit. De kluis was verroest.

 

Een nieuwe kluis

Ik ging samen met mijn broer naar de balie van het hotel. Helaas waren deze van mening dat wij de kluis kapot hadden gemaakt. Wij moesten op zoek naar een winkel die kluizen verkocht. Gelukkig zat er bij toeval eentje in het dorp waar ook ons hotel zat. We legde de situatie aan de man achter de balie uit. Hij liep even naar achter en gaf ons precies dezelfde kluis, maar dan niet verroest. We eigenaar van de winkel bleek de broer van de eigenaar van het hotel te zijn. De hotel eigenaar had deze regeling om zijn broer met zijn zaak te helpen. Omdat wij dit zo aardig vonden kochten wij graag een nieuwe kluis.

Geef een reactie