De nieuwe vloer voor de huisbaas

Huur

In ons vorige huis zat een vloer van natuursteen. Die lag er al van de vorige eigenaren maar hebben we gewoon laten liggen. Het was immers  een huurhuis dus om een nieuwe vloer daar in te leggen leek wel erg zonde van ons geld. Het was immers niet voor altijd, meer een tussenstation waar we rustig onze zaakjes op orde konden krijgen en hopelijk uiteindelijk over konden stappen naar een koophuis. De vloer had wel wat liefde nodig. Wij hadden er nog niet veel  verstand van – hiervoor hadden we beide nog thuis gewoond waar onze ouders voor de vloer zorgden. Je in een vloer verdiepen blijkt lastiger dan je in eerste instantie zou verwachten. Google is je vriend, maar elke site zegt wat anders en er lijkt geen overeenkomstig beleid te zijn in het verzorgen van je vloeren. Lastig, dus wij schakelde de hulp in van de centrale bouwmarkt toen onze zoveelste poging op onze knietjes weer op niks uitliep.

Boenen

De vloer was namelijk meer grijs dan wit, terwijl hij van origine toch echt wit was geweest. Er leek een vies, groezelig laagje op te liggen en het was mijn persoonlijke missie deze er af te krijgen. Vieze meuk. Dat betekende dus veel boenen en krabben en op de knietjes. Nadat we het huis voor de zoveelste keer met de schuurspons hadden gedaan leek het eindelijk een beetje wit te worden. We gingen naar de bouwmarkt voor verder advies, en daar kregen we na heel wat rondbellen door het personeel naar andere filialen het advies om een bepaald goedje op de grond te smeren en deze erna met de meegegeven boenmachine op te poetsen. En absoluut niets harders gebruiken dan de zachte doek die we meekregen om mee te poetsen! Een beetje schaapachtig stonden we daar – wij hadden immers de hele vloer al met schuurspons behandeld. We besloten maar niks te zeggen, het zou wel meevallen toch?

Pvc

Eenmaal thuis bleek wat we hadden aangericht. De vloer was onderhand droog en compleet naar de maan. De schuursponsjes hadden de complete toplaag van de vloer afgehaald. Wit was hij dus inderdaad, maar de glans kregen we nooit meer terug. Een simpel belletje naar de natuursteenleverancier leerde ons dat dit herstellen duurder was dan een nieuwe vloer. Shit. Ach, er zat niks anders op. Wij terug naar de bouwmarkt met de machine, zij allemaal verbaasd dat we zo snel klaar waren, en nog verbaasder toen we aangaven dat we een nieuwe vloer gingen bestellen. Via het internet vonden we prachtige pvc vloeren, waarvan er eentje nu overheen ligt. Die huisbaas, die boft maar met ons.

Geef een reactie