Wensen voor het nieuwe jaar

Met het nieuwe jaar beloven we onszelf allemaal verbetering voor het komende jaar. Deze verbetering kan betrekking hebben op uw levensstijl maar het kan ook te maken hebben met het waarmaken van uw dromen. In deze blog vertel ik u over mijn wensen voor het nieuwe jaar, waar ga ik aan werken en hoe ga ik dat doen? En hopelijk inspireert en motiveert dit anderen ook. Leest u mee?

Stijlvol en comfortabel thuis

Allereerst wil ik ervoor zorgen dat mijn huis helemaal tiptop in orde is. Dit klinkt als iets wat makkelijk te regelen zou moeten zijn maar sinds mijn verhuizing een jaar geleden is het tot dusver niet gelukt. Dit komt ook omdat het makkelijk is om over kleine klusjes heen te kijken en deze dan naar de achtergrond te verplaatsen. Maar daar komt in het nieuwe jaar verandering in! De plinten worden geverfd, de tuin wordt geplant (en verzorgd, niet geheel onbelangrijk) en ik ga de boel een stuk comfortabeler maken. Dat laatste wil ik doen door de infrarood verwarming kopen en te plaatsen. Dit is een stuk duurzamer en het ziet er beter uit dan de ouderwetse radiatoren die er nu staan. Een huis moet immers aan voelen als een thuis, vindt u ook niet?

Reizen zonder voetprint

Daarnaast ben ik van plan om dit jaar weer een beetje meer van de wereld te zien. Afgelopen jaar mocht ik al een paar korte reisjes maken en ik ben van plan dit jaar weer de koffer te pakken. Maar ik ga dit wel een beetje anders doen dan andere jaren. Met de ontwikkelingen rondom het milieu wil ik hier bewust mee omgaan, ook als het om reizen gaat. Mijn bucketlist moet immers niet voor op de staat van het milieu gaan. Dus ik ga mezelf verdiepen in milieuvriendelijk reizen, en ik denk ook milieuvriendelijk leven in het algemeen. Geen plastic rietjes meer in de cocktails en ook het vliegtuig sla ik voortaan over.

Zorgen voor elkaar

Maar boven alles wil ik dit jaar weer meer zorg dragen voor anderen en mijzelf. Gezond eten en sporten staan bij een hoop mensen op hun lijstje met goede voornemens. Ik sport al een paar keer in de week en eet naar mijn weten op zich prima maar we gaan dit nog even strak trekken. Nieuwe gewoontes zodat ik nog vaker, nog lekkerder in mijn vel zit. Daarnaast wil ik bewuster omgaan met anderen en mensen die het slechter hebben helpen.

Kom maar op met dat nieuwe jaar, wat zijn uw voornemens?

Geef een reactie