Kunstgras aan laten leggen: altijd een mooie tuin!

Heb je een tuin en weet je eigenlijk niet wat je ermee wilt doen? Dan is kunstgras aan laten leggen misschien een goed idee. Zeker wanneer je geen groene vingers hebt, of gewoon geen tijd hebt voor het werk in de tuin, is kunstgras een prima optie. Het is mooi, altijd groen en je hebt er verder geen werk aan. Iedere week maaien is dan echt verleden tijd. Door kunstgras aan te laten leggen, zorg je er ook nog eens voor dat je er jaren plezier van hebt. Kunstgras zelf leggen kan natuurlijk ook, maar wanneer je een professional inschakelt, weet je zeker dat het goed gebeurt. En nog in een fractie van de tijd die je er zelf over zou doen ook.

Kunstgras aan laten leggen is verstandig

Want het aanleggen van kunstgras is nog puur zo’n werkje. Je bent er niet met het even uitrollen van een grasmat. Nee, de ondergrond zal geëgaliseerd moeten worden, de afvoer moet in orde zijn en het gras moet, natuurlijk, naadloos gelegd worden. Ook moet de kunstgrasmat goed vastgelegd worden. Er zijn immers geen wortels aan dit gras en dus blijft het niet automatisch op z’n plek liggen. Kunstgras aan laten leggen zorgt er ook nog eens voor dat je altijd een mooie tuin hebt. Zonder kuilen en bobbels, gewoon zo glad als een biljartlaken. Daar kun je jarenlang plezier van hebben.

Kunstgras balkon, kan dat ook?

Jazeker! Juist op een balkon of dakterras is kunstgras een goed idee. Kunstgras balkon zorgt voor de groene sfeer die je op geen enkele andere manier kunt krijgen. Want echt gras zaaien of laten leggen is natuurlijk geen optie op je balkon of dakterras. Door kunstgras op je balkon te leggen, heb je altijd een fijne ondergrond. Je tuinstoelen en ook de (echte!) planten komen gewoon beter uit als ze op kunstgras staan.

Kunstgras kent veel voordelen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je er geen werk aan hebt. Je hoeft het niet te maaien, niet te bemesten en er zal geen mos in gaan groeien. Maar ook als speelveld is kunstgras fijn. Geen grasvlekken meer in kledingstukken en geen prut onder de schoenen. Het gras zal niet bij iedere regenbui veranderen in een grote modderpoel en veelgelopen paadjes blijven net zo netjes als de rest van de kunstgrasmat. Ook om de prijs hoef je het niet te laten. Kunstgras is er in vele prijsklassen en daardoor is het geschikt voor ieder budget.

Geef een reactie