Je studentenkamer gezelliger maken

Studentenkamers staan over het algemeen niet bekend als luxe paleizen. De meeste studenten zitten in een kleine kamer in een grote stad. Maar dit betekent natuurlijk niet dat een studentenkamer niet een ontzettend fijne plek kan zijn om te leven. In dit artikel bespreken we hoe je gemakkelijk van je studentenkamer iets moois kunt maken. Zelfs als het niet de grootste kamer. Er zijn ook vele verschillende soorten studentenkamers waarin je kunt wonen. We bespreken in dit artikel ook de verschillende soorten studentenkamers en hoe je er het beste kunt wonen.

Gedeeld appartement

Veel studenten leven samen met andere studenten in een gedeeld appartement of huis. Dit betekent dat ze een eigen slaapkamer hebben maar tegelijkertijd delen ze wc’s, en badkamer en een keuken. Het is natuurlijk ontzettend gezellig om met andere studenten samen te wonen, je kunt ook samen koken wat ook scheelt in de kosten. Maar het vraagt natuurlijk ook om wat coördinatie. Je moet samen het appartement schoonhouden en het vuilnis buiten zetten. Het is een goed idee om met de andere huisgenoten een schema te maken over wie wat doet wanneer. Ook is het natuurlijk wel leuk om van je slaapkamer een bijzondere eigen plek te maken. Je kunt hier sfeerverlichting ophangen in de vorm van ledverlichting. Een ledstrip kopen is zo gebeurd.

Eigen studio appartement

Veel studenten, zeker studenten die al wat langer studeren krijgen de mogelijkheid om mooiere kamers te krijgen. Dit betekent dat ze vaak in een klein studio appartementje terecht komen via bijvoorbeeld sociale huurwoningen voor studenten. Het is hier natuurlijk ontzettend leuk dat je volledig je eigen inrichting kunt bepalen. Je wilt natuurlijk ook optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Over het algemeen zijn deze studio’s natuurlijk niet gigantisch groot. Slimme manieren om meer ruimte te creëren in je studio kamer is door een bed te nemen met ongeveer veertig centimeter ruimte eronder. Op deze manier kun je gemakkelijk extra dingen opslaan onder je bed. Daarnaast wil je ook gebruik maken van de verticale opslagruimte aan de muren die je hebt. Kies dus voor hoge kasten die tot bijna aan het plafond reiken.

Verlichting

Zoals we al aangaven voor een slaapkamer, een van de belangrijkste aspecten van een gezellige kamer is sfeerverlichting. Wanneer je ontzettend fel licht hebt zal dit je kamer niet ten goede doen. Kies dus voor ledverlichting en lampen die je kunt dimmen om zo een gezellige of romantische sfeer te kunnen creëren.

Geef een reactie