Vloercoating: een andere aanblik

Ik heb een heel klein winkeltje voor allerlei hobbymaterialen waaronder verf, wol en ander materiaal. Het ligt in een drukke winkelstraat en ik heb veel aanloop waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Maar ik ben minder blij met het vuil dat de mensen soms onbewust mee naar binnen nemen. In de drukke straat rijden veel auto’s en de straat is vuil en soms, na lange hete dagen, kleverig van olie en andere chemische middelen. Dit komt op mijn vloer terecht en zoals je begrijpt is dat bijna niet schoon te maken. De vloer zag er dan ook vreselijk uit. De eerste aanblik van een winkel is gewoon erg belangrijk. Het geeft je een gevoel van welkom zijn, maar ook de verwachting van wat je aan kan treffen. Een lelijke vloer geeft verkeerde verwachtingen. Aan die vloer moest dus wat gebeuren. Na enig zoeken op internet kwam ik een vloercoating tegen die me wel wat leek: epoxy vloercoating. Ik verdiepte me er wat meer in en ging over tot aanschaf. Daar heb ik geen spijt van.

Vloercoating: makkelijk aan te brengen

Die epoxy vloercoating biedt veel voordelen. Een van de belangrijkste vond ik zelf dat ik hem makkelijk zelf aan kon brengen. De vloercoating pakt prima op allerlei materiaal zoals hout, metaal, geglazuurde tegels, beton en zandcement. Alleen als de vloer erg vies is, moet je een primer gebruiken. Dat was bij mij natuurlijk inmiddels wel het geval, maar daarna was het appeltje eitje om het maar even plastisch uit te drukken. Je kunt deze vloercoating namelijk aanbrengen met een roller. Dit doe je in twee lagen die door en door gekleurd zijn. Dan heb je een geweldige dekking. De vloer is na tien uur weer beloopbaar en na een week is de vloercoating volledig uitgehard.

Een andere aanblik

Ik heb, met een roller, de twee lagen aangebracht en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het ziet er geweldig uit. Maar dat niet alleen: het vuil van de straat komt natuurlijk nog steeds binnen, maar ik kan dat zeer makkelijk verwijderen en de vieze vlekken zijn voorgoed verleden tijd. Dit geeft mijn winkel meteen een hele andere aanblik, de aanblik die ik mijn klanten wil geven. Een gevoel van welkom zijn en aangename verwachtingen. Vloercoating lijkt een klein iets, maar het kan een groot verschil maken. Probeer het zelf eens.

Geef een reactie