Waarom led verlichting zo populair is

Is het je al opgevallen? Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor led verlichting. Je ziet het in restaurants, bij vrienden thuis en op je werk. Bijvoorbeeld prachtige inbouwspots die mooi verwerkt zijn in plafonds. Ze vallen nauwelijks op en geven een sfeervol licht. Daar wil je wel meer over weten. Want er zitten vast meer voordelen aan, anders zouden mensen er niet zo massaal voor kiezen. En je hebt je er nog niet eerder goed in verdiept. Laten we daarom de voordelen samen eens doornemen, zodat we precies weten waarom ze zo populair zijn.

Duurzaam

Vergeleken met andere lampen, verbruiken led lampen tot wel 90% minder energie. Terwijl ze toch evenveel licht geven. Beter voor het milieu dus en beter voor jouw portemonnee, want je zal besparen op je energierekening. De prijs ligt daarom ook een stuk hoger. Maar goed, dan heb je ook wat. Want ten opzichte van een spaarlamp doe je er ook twee keer zo lang mee. Als je het vergelijkt met een gloeilamp, kan de led lamp zelfs tot vijftig keer langer meegaan. Dat is best indrukwekkend. Je hoeft ze duidelijk minder vaak te vervangen dan andere lampen. Een van de redenen waarom ze populair zijn, is dus omdat ze de duurzaamste optie zijn in de wereld van de verlichting.

Veel keuze

Nog een voordeel van led verlichting is dat je er zoveel kanten mee op kan. Zo kan je kiezen voor dimbaar, verschillende kleuren en hardheid van het licht, voor metalen, witte of zwarte armatuur en met al die keuzes mooie combinaties maken, zodat je een heel specifieke uitstraling creëert. In elke ruimte in huis kan je weer een andere sfeer neerzetten. Zo zal je in de keuken waarschijnlijk voor wat feller licht kiezen dan in je badkamer. Bedenk daarbij ook hoeveel inbouwspots je nodig hebt. Het ligt eraan wat voor licht de lampen samen uitstralen: vier lampen geven een ander effect dan zes lampen. Daarom is het handig ervoor te kiezen dat ze ook dimbaar zijn. Dan kan je zelf per avond bepalen hoe fel je wil dat het licht straalt. Met badkamer inbouwspots van ledinbouwspotsleds.nl heb je de mogelijkheid te kiezen tussen spatwaterdicht en spat- en spuitwaterdicht. Wel van belang als je kinderen de douchekop ineens naar het plafond richten tijdens hun waterballet. Je kan dus vele kanten op met led verlichting. Zoals we achter zijn gekomen, zijn ze populair om vele redenen. Welke ruimte dan ook kan je een geheel eigen uitstralen geven en het is ook nog eens een milieubewuste keuze. Een uitstekende optie dus voor je verlichting op kantoor, in huis en de tuin. De investering volop waard dus!

Geef een reactie