lamp

Manieren om op goede ideeën te komen

Iedereen heeft weleens van die momenten waarbij nieuwe ideeën ver te zoeken zijn. Juist op de momenten dat het echt nodig is, hebben we meestal geen inspiratie. Er zijn echter wel manieren om inspiratie te krijgen. Het zijn simpele dingen die je misschien wel dagelijks doet. Hoewel de meeste mensen gewoon heel hard proberen na te denken tot dat er een idee in hun hoofd opkomt, pakken anderen dat slimmer aan. Kom jij vaak inspiratie te kort en dat juist op belangrijke momenten? In deze blog lees je hoe je net als vele anderen inspiratie kunt oproepen door iets te gaan doen.

Nadenken onder de douche

Een van de momenten dat we echt even helemaal afgezonderd zijn van de buitenwereld is wanneer we onder de douche staan. Op dat moment is er niks of niemand die je kan storen. Je bent dan ook helemaal zen met jezelf en je eigen gedachten.  Onder een heerlijke stortdouche kun je dan ook op de beste ideeën komen.  In ieder geval weet je zeker dat je onder een douche goed kunt nadenken over van alles en nog wat en dus ook met creatieve gedachten kunt komen. Wel is het slim om het na die lekker douchebeurt onder de stortdouche gelijk op te schrijven waar je mee bent gekomen.

Een wandeling in de natuur

In je eentje naar buiten gaan en het park of het bos bezoeken is perfect om je creatieve gedachten de overhand te laten nemen. Bij voorkeur laat je jouw telefoon thuis en neem je alleen een pen en papier mee. Zo kun je genieten van de geluiden om je heen en het uitzicht. Bijna net zo lekker als nadenken onder een stortdouche, maar minstens zo handig voor het bedenken van van alles en nog wat. Je hoeft hiervoor niet eens zo ver weg te zijn (al zal het als je het goed doet wel voelen alsof je ergens anders bent).

Ga televisie kijken

Dit klinkt misschien gek en is totaal anders dan de andere twee manieren om inspiratie op te doen. Toch zal het je verbazen hoeveel mensen op goede ideeën komen voor hun werk of voor lastige situaties als ze iets op tv zien. Gewoon lekker bankhangen zonder enige intentie zou je zomaar ineens het winnende idee kunnen opleveren. Ga daarom lekker voor de televisie zitten en laat het op je afkomen, maak een wandeling in de natuur óf ga eens lekker onder een warme stortdouche staan

Geef een reactie