palletranden

Alles kan bouwmateriaal zijn!

Of je nou een echte vakman bent of een amateur die graag in zijn vrije tijd wat hobbyt – je creativiteit is de enige limiet! Ik vind vooral het hele proces heerlijk. Eerst kom je een probleem of een situatie tegen die wel verbetering kan gebruiken. Vervolgens ga je bedenken hoe je dit zo effectief en creatief mogelijk kunt oplossen. En dan begint het leukste onderdeel! Het is tijd om het bouwmateriaal in huis te halen of op te zoeken. Dan kun je eindelijk de handen uit de mouwen steken en lekker aan de slag gaan! Ik vind het echt heerlijk. Niet alleen kan ik op die manier mijn figuurlijk ei kwijt. Het werkt voor mij persoonlijk tevens erg rustgevend.

Je bent je eigen limiet

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen uit mijn omgeving: hoe bedenk je toch steeds weer nieuwe bouwprojecten? Simpel! Ik heb gewoon veel creativiteit. Voor mij komt het vrij natuurlijk. Daarom zeg ik ook altijd dat je eigenlijk zelf jouw eigen limiet bent. Maar daar kun je uiteraard ook omheen werken. Als ik tegen een creatieve blokkade aanloop of als ik het simpelweg niet meer weet, dan raadpleeg ik altijd een van mijn maten. Hij is net zo’n creatieve vakman. Samen hebben we al een hoop projecten onder handen genomen. Hij is ook de reden waarom ik uiteindelijk deze blog ben gestart; om meer gelijkgestemden te vinden!

Creatief omgaan met bouwmateriaal

Soms helpt het ook als ik gewoon een speurtocht doe in mijn schuur. Ik bewaar namelijk zoveel mogelijk (tot ergernis van mijn partner). Dit kan ik echt iedere creatieve vakman aanraden! Niet alleen bespaar je een hoop geld op bouwmateriaal. Daarnaast kan het ook een bron van inspiratie zijn! Creatief omgaan met bouwmateriaal is soms de basis voor een nieuw project. Zo had ik laatst wat oude palletranden gekregen van een bedrijf uit de buurt. Zij hadden op Logistiek Online nieuwe, degelijke palletranden besteld. Hierdoor moesten zij van de oude exemplaren af. Ik bood me natuurlijk direct aan!

Veelzijdig inzetten van pallethout

Er is bijna geen ander materiaal zo populair geworden de afgelopen jaren als pallethout. Tegenwoordig wordt er werkelijk alles van gemaakt door creatievelingen zoals jij en ik. Van bedden tot aan kastjes; het kan allemaal! Ik wilde een keer wat anders maken. De palletranden waren perfect voor mijn idee. Ben je benieuwd wat het is? Ik sta op het punt om een lage bijzettafel op wielen te maken voor het terras buiten!

Geef een reactie