VvE Beheer Amsterdam

3 manieren om meer vrije tijd te creëren

Alles moet snel gebeuren, tegelijk plaatsvinden en gisteren eigenlijk al geregeld zijn. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms voelt het wel een beetje alsof ik mezelf voorbij loop. Daarom heb ik besloten om op vrij simpele manieren meer ik-tijd te realiseren. Door een aantal dingen anders te doen of uit te besteden, kan je echt aanzienlijk meer vrije tijd creëren. Waarom zou je vrije tijd creëren? Omdat het goed is voor je om tot rust te komen, te ontspannen en zelfs te vervelen. Verveling leidt namelijk weer tot een nieuwe impuls van creativiteit en motivatie. Vandaag deel ik 3 manieren hoe ik meer vrije tijd voor mezelf heb gecreëerd!

#1 Weekenden niet meer vol plannen

Mijn eerste ‘fout’ was dat ik mijn weekenden ver van tevoren al helemaal vol plande met activiteiten. In eerste instantie klinkt dat juist verstandig, totdat je je realiseert dat er altijd onverwachts weer dingen bij komen. Keer op keer moest ik weer allerlei afspraken en plannen verzetten, omdat iemand ineens een verjaardag vierde of er iets anders was wat ik vergeten was. Daarom plan ik mijn weekenden niet meer helemaal vol. Mijn regel is om maximaal 1 dag iets te plannen. Op die manier houd ik namelijk meer ruimte over om dingen te schuiven of erbij te zetten!

#2 VvE Beheer Amsterdam uit handen geven

Je verwacht het misschien wel, op basis van de titel van mijn blogwebsite. Ik ben normaal gesproken altijd erg actief binnen de Vereniging van Eigenaren (VvE). Toen ik bij de VvE kwam, had ik geen idee hoeveel tijd het VvE Beheer van ons appartementencomplex in Amsterdam in beslag zou nemen. Naast het notuleren en bijhouden van de administratie moeten er ook diverse ideeën en onderhoudsplannen opgesteld worden. Dan ben ik nog niet eens begonnen over alle haken en ogen waarmee je moet omgaan op het gebied van de financiering. Je kunt wel begrijpen dat ik op een gegeven moment niet zo vrolijk meer werd van het VvE Beheer Amsterdam. Daarom hebben we met de VvE besloten het werk uit te besteden aan een deskundige partij. Het werk wordt sneller, beter en overzichtelijker uitgevoerd door de beheerder en ik heb nu weer lekker vrije tijd om leuke dingen te doen!

#3 De laatste paar uurtjes vrij

Vroeger nam ik al mijn vakantiedagen in bulk op. Hier een week, daar een lang weekend of lekker drie weken achter elkaar. Op het moment zelf is dat heerlijk. Maar zodra je door de dagen heen bent, moet je nog de rest van het jaar overleven. Daarom bewaar ik nu steeds een paar dagen of uren. Je weet namelijk niet hoe chill het is om soms de laatste paar uurtjes vrij te nemen of spontaan een dagje niet aan werk te denken. Natuurlijk moet dit wel mogelijk zijn bij jouw werk. Ik zit in de luxe positie dat dit geen probleem is. Hierdoor houd ik dus lekker tijd over voor leuke dingen waar ik mijn creativiteit kan inzetten als vakman!

Geef een reactie