energie vergelijken zzp energie-zakelijk.nl

Het beste energiecontract voor je bedrijf vinden doe je zo

Ben je op zoek naar een (nieuw) energiecontract voor je bedrijf? Dan hoef je vandaag de dag niet eens meer heel uitgebreid te gaan zoeken. Begrijp me niet verkeerd: je moet zeker de tijd nemen voor energie vergelijken zzp of het vergelijken van diverse energiecontracten voor mkb als je een eigen bedrijf hebt. Het grote voordeel van internet is dat je dit grotendeels aan diverse programma’s online kunt overlaten. Om snel resultaat te krijgen moet je uiteraard wel enkele zaken voor jezelf op een rij hebben. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips verzameld waarmee je binnen no time het beste energiecontract voor je bedrijf vindt.

Vast of variabel tarief?

Voordat je een nieuw zakelijk energiecontract af gaat sluiten, is het goed om te weten of je wilt gaan voor een contract met een vast of met een variabel tarief. Bij een variabel tarief heb je te maken met de mogelijkheid dat de kosten voor je energiecontract twee keer per jaar kunnen wijzigen. Een vast tarief staat echter vast, zoals de naam het al zegt. In dat geval betaal je gedurende je contract één vaste prijs. Wil je het liefst voor zekerheid gaan, dan kies je voor een vast tarief. Bij een variabel tarief kan de prijs namelijk omhoog gaan, maar… ook omlaag. Over het algemeen is een contract met een vast tarief echter voordeliger. Bedenk voor jezelf ook direct voor hoe lang je een zakelijk energiecontract af wilt sluiten. Kies je voor een contract van één jaar of toch liever voor een voordeliger contract van bijvoorbeeld drie jaar?

Check je recente jaarverbruik

De grootste reden voor mensen om over te stappen op een ander zakelijk energiecontract is omdat de kosten ergens anders lager liggen ten opzichte van wat je daarvoor terugkrijgt. Daarom moet je altijd eerst kijken naar je recente jaarverbruik: hoeveel energie heb je zakelijk gebruikt? Zodra je weet wat het exacte verbruik is kun je de kosten gaan berekenen: vergeet niet om de netbeheerkosten, leveringstarieven en overheidsheffingen over dit verbruik te berekenen voor een duidelijk kostenplaatje. Zo kun je zelf meerdere energieaanbieders van zakelijke energie met elkaar vergelijken. Tegenwoordig kun je ook al heel gemakkelijk je gegevens invullen, waarna een automatisch programma voor jou diverse leveranciers op een rij zet. Via Energie-Zakelijk.nl kun je dit bijvoorbeeld gemakkelijk doen.

Online energie vergelijken

Daarmee komen we direct bij de volgende en laatste tip: online je zakelijke energie vergelijken. Het grote voordeel van zo’n standaard vergelijker via internet is dat je binnen één klik op de knop de voorwaarden en voordelen van verschillende aanbieders te zien krijgt. Zo weet je direct hoeveel je waar kwijt bent en wat je daarvoor terugkrijgt wat betreft energie. Ook zie je hierbij van welke aanbiedingen of eventuele cadeaus je kunt profiteren wanneer je een zakelijk energiecontract afsluit. Zo’n energievergelijker scheelt ontzettend veel tijd: de tijd van het apart bij iedere energieleverancier checken is hiermee voorbij. Dat is wel zo fijn, want tijd is altijd kostbaar wanneer het om je werk gaat. 

Geef een reactie