Handige tips voor zakelijke zonnepanelen aanschaffen

Overstappen op groene energie is populair in Nederland. De keuze voor duurzame energie staat hoog in het vaandel bij menig particulieren én ondernemers. Tel daarbij op dat de Wet Milieubeheer Nederlandse bedrijven verplicht om te besparen op energie en je hebt een goede stap naar een groene toekomst. Een van de stappen die je kunt ondernemen om zelf zakelijke groene energie op te wekken is het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf. Waar moet je op letten wanneer je dergelijke panelen bestelt en waarom zou ook jij moeten overstappen op dergelijke groene energie? Je leest het in dit artikel.

Waarom overstappen op zonnepanelen?

De grootste reden dat mensen (nog) niet overstappen op zonnepanelen is de prijs van de investering. Hierbij is het direct goed om te weten dat dit om een eenmalige investering gaat. Grote kans dat je binnen enkele jaren dit geld al hebt terugverdiend. Beschik je dus over het nodige geld voor de kosten of is het mogelijk om een zakelijke lening aan te gaan voor zonnepanelen? Ga er dan voor. Uiteindelijk ben je namelijk veel minder geld kwijt én je profiteert van groene energie, wat weer beter is voor de wereld. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de kracht van de zonnestralen wordt omgezet in bruikbare energie. Dat betekent dat je dus kunt profiteren van ‘gratis’ zonne-energie wanneer je de panelen er eenmaal uit hebt. Energie vergelijken zakelijk voor de beste deal hoeft op een gegeven moment dus ook niet meer.

Let op de kwaliteit van zonnepanelen

Niet iedere installateur komt op de plek zelf kijken waar de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden. Ga altijd voor een bedrijf dat dit wel doet, zodat zij precies kunnen inschatten wat het totale kostenplaatje gaat worden. Op afstand via een virtueel programma worden dergelijke kosten altijd willekeurig ingeschat, waardoor je de kans hebt dat het uiteindelijk duurder uit gaat vallen. Vraag daarnaast naar de keurmerken waarover je nieuwe mogelijke zonnepanelen beschikken: welke keurmerken zijn er te vinden met betrekking tot sneeuw, hagel en corrosie? En hoe zit het met de Potential Induced Degradation, ook wel prestatieverminderingstest genoemd? Controleer ook hoeveel garantie je hebt op je nieuwe zakelijke zonnepanelen, mocht er iets gebeuren na het installeren ervan.

Terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen

Bekijk daarbij ook wat de gemiddelde terugverdientijd is van verschillende zonnepanelen. Het lijkt misschien aantrekkelijk en logisch om direct te kiezen voor panelen waarbij deze tijd het snelst is, maar dit is niet altijd het geval. Een duurdere zonnepaneel die weliswaar langzamer is wat betreft de terugverdientijd kan bijvoorbeeld in verhouding wel langer meegaan, waardoor je er uiteindelijk meer aan kunt terugverdienen. Lees je dus altijd goed in over het diverse aanbod zodat je de juiste keuze maakt voor zakelijke zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen voor je bedrijf aanschaft, zijn er anno 2019 nog enkele subsidies en andere voordelen waar je van kunt profiteren. Omdat de Nederlandse overheid stimuleert dat mensen overstappen op groene (zakelijke) energie kun je nog best wat terug krijgen op je investering. Op Minder.nl lees je meer over deze pluspunten van zakelijke zonnepanelen.

Geef een reactie