Gefineerd MDF wat is dat?

Je hebt misschien wel eens gehoord van gefineerd MDF. Maar weet je ook wat het precies is? Wanneer dat er gesproken wordt over gefineerd plaatmateriaal dan wil dat zeggen dat het gaat over materiaal wat voorzien is van een laag hout. Dit noemen ze dan ook wel houtfineer en hoe wordt het dan gemaakt? Dit doen ze door dunne laagjes hout van een boom te schillen. Het lijkt dus op hout, maar het is ook echt van hout gemaakt. Het voordeel wat je dan hebt is dat de kwaliteit ook net wat beter is dan gemelamineerd plaatmateriaal. Om deze reden worden ook steeds meer mensen enthousiast over deze type materialen en zie je ook dat deze worden toegepast in de praktijk.

Gekleurd MDF mogelijkheden

Als je gefineerd MDF neemt kun je hetgeen dat je maakt eruit laten zien alsof het van solide hout gemaakt is, je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen vele houtsoorten maar je houdt de voordelen van het makkelijk te verwerken MDF. Wanneer je MDF wil kleuren is het vaak een tijdrovende klus om het een aantal keer te moeten schilderen om van die vaal bruine kleur af te komen. Tegenwoordig is er echter al gekleurd MDF, deze platen zijn al in de vezel gekleurd en daarna pas geperst tot een plaat. Voordeel is ook dat wanneer je een hoek beschadigd dit nog steeds een gekleurde binnenzijde heeft. Het is tegenwoordig dus veel eenvoudiger om er aan te komen, want het kan bijvoorbeeld online besteld worden in de kleur die je maar wil. Veel minder werk dan wanneer je het dus zelf moet kleuren. Ook een leuke bezigheid om tijdens het klussen na te gaan welke kleuren er leverbaar zijn en mooi passen bij jouw project.

Waar ga jij mee klussen?

Misschien wil je wel een mooie kast in elkaar zetten of een ander meubelstuk. Weet je dan al met welke spullen je aan de slag gaat? Met MDF kun je in ieder geval echt alle kanten op en het is ook prettig om ermee te werken. Steeds meer mensen die zelf wat willen klussen komen daar ook mee in aanraking en zij krijgen er ook geen spijt van als zij ermee aan de slag zijn gegaan. In het begin is het natuurlijk altijd even wennen om met nieuwe materialen te werken, maar het went al snel genoeg. Zo kun je de mooiste projecten zelf beginnen en afronden met een mooi resultaat.

Geef een reactie