De perfecte vloer voor jou!

Voor iedereen is de betekenis van de “perfecte vloer” natuurlijk anders. De een is tevreden met een laminaat of tapijt vloer en de ander gaat liever voor een eiken houten vloer. De keuze van de juiste vloer is best een belangrijke beslissing. Een vloer ligt er normaal gesproken jaren. Bij de keuze van een vloer is het naast het design ook belangrijk hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het goed jezelf eerst af te vragen, wat is op dit moment praktisch en haalbaar? Heb je jonge kinderen of huisdieren dan is een snel te reinigen vloer een must en vloerbedekking dus meteen uitgesloten. Heb je een grote ruimte te vullen met een beperkt budget, dan is een houten vloer wellicht wat aan de dure kant en is het een slimmere keuze om voor laminaat of tapijt te gaan. Door deze vragen aan jezelf te stellen zal je zien dat sommige opties al afvallen en je dichter bij de juiste keuze gaat komen.

Wat voor doeleinde heeft je vloer?

En dan is het ook nog is belangrijk om het verschil tussen een bedrijfsvloer en een particuliere vloer te begrijpen. In je eigen huis wil je natuurlijk heel wat anders dan op de werkvloer! In een kantoorpand kan vaak worden volstaan met een stevige tapijttegel of een pvc vloer. De kleur kan dan worden afgestemd op het bedrijfslogo of op de uitstraling die je als bedrijf wil hebben. de tapijttegels restpartij zijn ook vrij eenvoudig in het onderhoud en dus ook perfect voor in een bedrijfspand. In de industrie wordt het kiezen van de juiste vloer nog iets complexer. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van slijtvaste gietvloeren die bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik.  

Een stoere vloer in je woonkamer

Industriële vloeren zijn vloeren die aanvankelijk alleen in industriële gebouwen werden toegepast maar door moderne ontwikkelingen een luxe uitstraling hebben verkregen. Door die uitstraling komen ze steeds meer voor in strakke architecturen of geven woningbezitters er de voorkeur aan als ze aan een nieuwe vloer toe zijn. Een industriële vloer wordt door velen als fraai ogend beschouwd maar heeft zeker ook belangrijke praktische kanten. Een groot voordeel van industriële vloeren is dat ze geen storende naden vertonen. Door de naadloze structuur kan zich geen vuil ophopen met als groot voordeel de onderhoudsvriendelijkheid. Verder is een industriële vloer onverslijtbaar, onbrandbaar en zeer duurzaam. Het is een duurdere optie dan een standaard vloer maar het is in opkomst.

Geef een reactie