3 goede voornemens om met je collega’s te delen

Nu de feestdagen weer dichterbij komen is het misschien eens tijd om na te denken over de goede voornemens voor 2021. En dan niet alleen voor jezelf of je gezin, nee je kunt natuurlijk ook met je collega’s een stel goede voornemens bedenken! Hartstikke leuk en zo kunnen jullie hier samen aan werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezonder lunchen? Of minder nutteloos vergaderen? Wat je ook bedenkt, er is vast wel een voornemen waar jij en je collega’s samen aan willen werken! Lees snel deze blog en doe vast wat inspiratie op!

Gezondheid

Veel goede voornemens gaan, zoals de naam al een beetje suggereert, over iets wat je in het komende jaar wilt verbeteren of veranderen. Voor veel mensen gaan goede voornemens vaak over hun gezondheid: minder snacken, meer sporten… Klinkt dit je bekend in de oren? Dergelijke voornemens kun je ook met je collega’s afspreken! Dus bijvoorbeeld gezonder lunchen, minder koekjes bij de koffie, of vaker een wandelingetje maken in de lunchpauze. Of misschien willen jullie wel mee doen aan een sponsorevent zoals een hardloopwedstrijd voor het goede doel? Maak het doel in ieder geval concreet en bedenk wat leuke regels hoe jullie je hier samen aan kunnen houden.

Duurzaam

Jullie kunnen ook besluiten om een aantal goede voornemens op te stellen om jullie kantoor te verduurzamen. Misschien worden jullie zo wel het groenste kantoor bij jullie in de buurt! Wat dacht je bijvoorbeeld ervan om het aantal geprinte papieren te beperken? Of om met z’n allen af te spreken de lichten vaker uit te doen als er niemand meer op kantoor is? Of om de vaatwasser minder vaak nutteloos (lees voor 3 kopjes) aan te zetten. Je weet het hè, alle beetjes helpen! Misschien willen jullie ook wel duurzamer met je afval omgaan. Recyclen en scheiden bijvoorbeeld. Informeer eens bij een specialist hoe jullie duurzamer met je bedrijfsafval om kunnen gaan!

Gezellig

Na alle ‘goede’ voornemens is het ook tijd voor de leuke voornemens! Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat jullie weer vaker iets leuks met het team willen doen, zoals een (online) vrijdagmiddagborrel, een dinertje om alle succes van afgelopen jaar te vieren of gewoon eens een leuke sport- en spel activiteit om de teamspirit weer nieuw leven in te blazen. Maar het kan ook in kleine momentjes zitten: spreek bijvoorbeeld af dat jullie elkaar vaker complimentjes geven, of vaker informeren hoe het op persoonlijk vlak met iemand gaat. Je zult zien dat al deze handelingen de sfeer op de werkvloer alleen maar ten goede zullen komen!

Geef een reactie