Zonder diploma aan de slag

Als je geen MBO diploma, Bachelor of Master hebt is het niet altijd makkelijk om werk te vinden. Zoveel mensen hebben nu hun diploma dat er maar weinig banen zijn die rekening houden met het feit dat sommige mensen geen diploma hebben. Dan kom je al snel in parttime banen terecht die lastig te combineren zijn. Maar er zijn beroepen waar je alsnog aan de slag kan en je opleiding op het werk zelf krijgt. Dat zijn banen als lasser, verkeersregelaar of IT-traineeships.

Opleiding gratis

Veel van de beroepen waar je kan werken hebben een opleiding erin verwerkt. Als je niet houd van leren in de schoolbanken is dat ideaal. Zeker voor het beroep lasser kan je meteen praktisch aan de slag. Als vereniging van bouwkunst moedigen we dit ook aan, we hebben de lassers hard nodig! Het zijn vooral de beroepen waar een tekort aan mensen is waar je een gratis opleiding kan krijgen. Hier kan je dus je voordeel mee doen.

Toch terug

Tegelijkertijd is het altijd het overwegen waard om alsnog je diploma te halen. Het opent vele deuren. Als je dus iemand bent die dol is op nieuwe uitdagingen kan een enkel beroep verstikkend voelen. Door corona zijn opleidingen er een stuk beter in geworden om thuisonderwijs te verzorgen. Daardoor zijn ze goed te combineren met je huidige werk. Zeker als je wat ouder bent gaat studeren je goed af. Dat klinkt gek, want vaak zeggen we juist dat jonge mensen makkelijker leren. Maar leergemak een leerdiscipline zijn twee verschillende dingen. Dat laatste krijg je juist heel snel als je ouder wordt vanaf je 19de. Als zo gaan universitaire studenten van feestbeesten die vooral het goed doen op de korte prestatie van een tentamen naar rustige types die een hele scriptie kunnen schrijven. Dat zou een beginnende student niet trekken. Kijk er dus naar, het is bijna altijd de moeite waard. Bovendien zijn er nu meer dan ooit speciale fondsen en leningen zodat mensen terug kunnen komen om opnieuw te studeren.

Handel online

Wat je niet leert maar moet kunnen is het kopen en verkopen van spullen. Met meer online platforms dan ooit kan je als je slim bent een goede boterham verdienen. Zo was er een dame die op marktplaats in kinderkleding handelde en daarmee in 4 jaar een ton had verdiend. Dit soort koop en verkoop kan erg lucratief zijn en is makkelijk om mee te beginnen. Zolang je iets er naast hebt kan deze activiteit gestaag groeien totdat het je volle aandacht nodig heeft. Als jij dus een echte verkoper bent zou ik dit ook eens proberen.

Geef een reactie