Welke soorten hoogwerkers zijn er?

Een hoogwerker is een veel gebruikte machine in de industrie, bouw of soortgelijke sector. Met deze machine kan op grote hoogte worden gewerkt en het wordt ook wel een echte alles kunnen genoemd. Toch is niet iedere hoogwerker hetzelfde. De machines die onder de hoogwerkers vallen verschillen onderling nogal van functies. Zo heb je bijvoorbeeld speciale hoogwerkers voor schilderklussen maar ook voor reparatie, installatie en zelfs bij de brandweer wordt er gebruik van hoogwerkers gemaakt. In dit blog geven we je daarom ook graag veel informatie over de verschillende soorten die het meeste worden gebruikt in het dagelijks leven.

De schaarhoogwerker

De schaarhoogwerker is de ideale hoogwerker om personeel naar boven te brengen. Deze hoogwerker bestaat uit een platform die met een arm omhoog kan worden gebracht. Het platform is voorzien van leuningen zodat gebruikers er veilig in kunnen staan. Het platform kan alleen naar boven en beneden worden gebracht. Willen de gebruikers opzij? De machine worden verplaatst terwijl het platform op het laagste punt is. Rijden met het platform op grote hoogte is alles behalve veilig.

De telescoophoogwerker

De telescoophoogwerker heeft ook een platform net zoals de schaarhoogwerker alleen het platform is bij deze hoogwerker een stuk kleiner. Daarnaast is het platform bevestigt aan een lange arm. In plaats van alleen recht naar boven kan deze hoogwerker het platform ook schuin naar boven bewegen. Ideaal dus als de machine niet direct naast een gebouw of ander voorwerp geplaatst kan worden. Doordat de hoogwerker met meer reikwijdte werk is het van groot belang dat deze op een gelijkmatige en vlakke ondergrond wordt geplaatst.

De autohoogwerker

De autohoogwerker wordt geplaatst in de achterbak van de auto. Deze hoogwerker is ideaal voor het lichtere werkt en is zeer mobiel. De auto kan namelijk ook in het normale verkeer prima verplaatst worden. Een autohoogwerker kopen is dan ook vaak de een van de eerste keuze die bedrijven maken als ze met een hoogwerker willen werken.

De aanhangerhoogwerker

Naast de autohoogwerker bestaat er ook nog en aanhangerhoogwerker. Deze hoogwerker kan alleen op een aanhanger worden geplaatst. Deze hoogwerker is daardoor ook zeer mobiel en ook voor deze machine is er geen speciaal vervoer nodig.

De spinhoogwerker

Nog een zeer mobiele hoogwerker is de spinhoogwerker. Deze hoogwerkers zijn klein en erg wendbaar. Hierdoor kan er eigenlijk op iedereen terrein mee worden gewerkt, zowel binnen als buiten. Deze machine is daarnaast ook vrij licht waardoor de ondergrond niet wordt aangetast, iets wat bij de andere hoogwerkers soms wel kan gebeuren vanwege het zware gewicht.

Geef een reactie