nobelhout.nl

Nobelhout tuinmateriaal in optimale conditie houden?

De zomer staat weer voor de deur. Binnenkort weer lekker in het zonnetje en wat is nou lekkerder dan zitten op een tuininterieur van nobelhout? Het is natuurlijk heerlijk om van het mooie weer te genieten. Helaas leven we in Nederland en kunnen de zomers ook nog wel eens flink tegenvallen. Waar je hoopt op de zon, kan het zomaar weken achter elkaar regenen. In al die tijd staat jouw tuininterieur van nobelhout buiten en heeft het te maken met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Over het algemeen worden jouw tuinmeubelen hier niet mooier van en houten tuinmeubelen hebben in vergelijking met andere materialen sowieso al vaker onderhoud nodig.. Toch zijn er een aantal tips en tricks die kan volgen om jouw tuinmeubelen van nobelhout in optimale conditie te houden.

Verzorging nobelhout

Om jouw tuinmeubelen van nobelhout in optimale conditie te houden is het allereerst van belang om deze goed te reinigen. De tuinmeubelen kan je het beste reinigen met een zachte borstel met bij voorkeur een speciale tuinmeubelreiniger. Nadat je deze hebt schoongemaakt is het van belang dat je de tuinmeubelen van nobelhout 24 uur laat drogen. Bij mooi weer kunnen ze gewoon in het zonnetje blijven staan. Bij slecht weer adviseer ik toch om even je tuinmeubelen te overdekken of op te bergen in de schuur waar ze kunnen drogen. Belangrijk aandachtspunt is om het nobelhout niet te beschadigen. Ga niet met een harde borstel, hoge drukspuit of te ruw aan het werk! Nadat jij jouw houten tuinmeubelen hebt schoongemaakt en deze goed opgedroogd zijn kan je beginnen aan de behandeling. Je hebt de keuze om jouw nobelhout tuinmeubelen te oliƫn of te beitsen. Hierdoor wordt vocht in het hout voorkomen en zal er minder snel verkleuring optreden.

Extra tips

Het reinigen en behandelen van jouw tuinmeubelen van nobelhout is van groot belang om deze mooi te houden. Naast het verzorgen heb ik nog een aantal tips die het onderhoud vergemakkelijken. Plaats bijvoorbeeld jouw tuinmeubelen tijdens de herfst en winter overdekt of in een goed geventileerde schuur. Wanneer je meubelen afdekt doe dit dan niet onder plastic, dit zorgt namelijk voor vocht. Kijk verder elk seizoen na of er geen losse schroeven in je tuinmeubelen zitten, ook dit zorgt voor vocht en uiteindelijk houtrot. Mijn laatste tip is om je nobelhout meubelen niet op een gazon te zetten maar op het terras. Dit weer omdat de dauw van een vochtig gazon het hout snel kan beschadigen.

Geef een reactie